Ingen læring uden næring

ØJN skolemad er skabt af Søren Ejlersen og Thomas Hess Nielsen, med det formål – at så mange skolebørn som muligt, skal nyde godt af et sundt, mættende, økologisk og bæredygtigt måltid skolemad HVER DAG. 

ØJN skolemad er billig og let at implementere på skolen. I princippet skal der kun bruges køl, 1-2 ovne, 2 vaske og 1 opvaskemaskine samt en “Køkkenhelt” der arrangere maden.

Maden er 100% økologisk (med undtagelse af fiskeprodukterne) og min. 80% plantebaseret. Vi bruger ingen engangsemballage og der er meget lidt madspild.

Råvarerne er af højeste kvalitet. Alt frugt og grønt samt de plantebaserede måltidskomponenter, bliver leveret til skolen af Aarstiderne.com

Maden kommer ”semi færdigt” så en medarbejder (køkkenhelten) på skolen, på 3-4 timer dagligt, kan lune, hakke, snitte og arrangere det sidste samt vaske op og gøre klar til dagen efter.  

Vi er allerede i fuld gang med indskolingen på en række skoler landet rundt – med stor succes. Konceptet virker også til 4. og 5. årgang.  Vi er også i gang med at udvikle en skolebods-model, der vil sikre mad til de ældste elever.

Vi kan rådgive jer med at opgradere køkkenet. Har I allerede et køkken, er det godt. Ellers opgraderer vi det rum I har til rådighed, nemt og billigt. Vi laver mad i både SFO køkkener, små professionelle køkkener og mindre rum, som vi indretter til et lille anretter køkken.

Børnene spiser sammen. Oftest i klasserne i små grupper, med hver sin bordhelt. Det stimulerer ro, øger lighed, gør udvikling af madmod større og øger trivslen i klassen. Konceptet sikrer, at børnenes maver og hjerner fyldes op og slapper af. Alle måltider nydes med rigeligt vand.

Sammen med maden bliver der løbende lavet materiale, som I efter eget ønske kan anvende. Små film som beskriver elementer fra gastronomiens og råvarernes verden og gør de unge kloge på, hvordan en gulerod bliver til og hvor meget vand der er i agurker.



Få en dybere indsigt i Øjn skolemadsløsning ved at downloade vores PDF-dokument. 

Her kan I læse om, hvordan vi kan tilbyde jeres skole, en sund, bæredygtig og økonomisk fordelagtig skolemadsløsning. Vi gennemgår priser samt alt det praktiske.

Klik her for at hente PDF’en

Hvem er vi?

Thomas Hess Nielsen

Cofounder & direktør

Thomas er stadig udviklingschef I Aarstiderne, hvor han allerede i 2003, var en af hjernerne bag verdens første måltidkasser.

Resten af tiden bruger han i Øjn hvor han er direktør. Og har ansvaret for al operationelt med gastronomien og hele supplychain.

Thomas har livslang erfaring i at bygge gastronomiske komponenter der kan skaleres med høj kvalitet.

Søren Ejlersen

Cofounder

Multiblæksprutte der har i sinde,- at dette kapitel kaldet Øjn – ingen læring uden næring,- kommer til at sætte en ny standart for et skolemadskoncept der betaler sig.

I årtier har han undret sig over, at et sådant koncept ikke fandtes. Så når ingen andre gør det,- så må Øjn jo se dagens lys.

Du kender Søren som Cofounder af Aarstiderne, Founder af Haver til Maver, CoFounder Planetary Impact Ventures, CoFounder BaneGaarden, CoFounder Fælleshaven.

Maria Elmvang

Koordinator

Maria sørger for, at køkkenheltene får alle de varer de skal bruge, samt den daglige kommunikation.

Hun brænder for at gøre en positiv forskel i børns liv ved at give dem nærende måltider, der støtter deres sundhed og velvære.

Mette Reichstein Ejlersen

Ansvar for alt du ser

Brandmanager og tone of voice.

Mette arbejder desuden med både Aarstiderne, og har oprindeligt skabt identiteten bag skolehaverne, Haver til Maver, Planetarys og BaneGaardens.

Sanne Holden Venlov

Gastronomisk udvikler

Sanne har tidligere været en del af Aarstiderne, hvor hun har været med til at udvikle måltidskasse-
universet. Hun har bl.a. skrevet 1000 vis af opskrifter, udviklet produkter til kasserne, og skrevet kogebøger
I øjn udvikler hun menuerne og de helt rigtige, smagfulde, sunde og børnevenlige retter, der gør en positiv
forskel i børnenes liv .

Camilla Rode

Digital projektleder og kommunikation

Som vores digitale projektleder, er Camilla den styrkende kraft bag vores online univers.

Hun kombinerer sin dybe passion for sund madlavning og sin kærlighed til friske, smagfulde grøntsager med en vision om at gøre sund mad tilgængelig og sjov for alle.

Rishi Sæther

Foto & film samt lydunivers nørd

Årtiers arbejde med Aarstiderne, Haver til Maver, Fælleshaven og BaneGaarden har bragt ham dybt ind i formidling af jord, råvarer og gastronomi.

Rishi er ansvarlig for at udvikle hele dette sanselige univers der skal give børnene appetit, Køkkenfolk værktøjer og at få omverdenen til at forstå hvor essentielt det er at give børn adgang til sund, nærende bæredygtig mad.

Vision

I ØJN transformeres skolefrokosten til en trivselsunderstøttende læringsoplevelse, der går længere end bare at blive mæt. ØJN ser en fremtid, hvor alle børn i Danmark har adgang til sund, velsmagende og bæredygtig mad, der beriger deres skoleoplevelse, fremmer deres trivsel og inspirerer dem til sunde bæredygtige livsvaner.

Vores mission er at levere høj kvalitet, næringsrig og bæredygtig mad til skoler i hele Danmark. Vi ønsker at gøre skolemadsoplevelsen til en interaktiv og engagerende proces, der fremmer læring, sundhed og socialt samvær. Ved at integrere ernæringsundervisning, kulturel mangfoldighed og bæredygtighedsundervisning i vores madoplevelse, stræber vi efter at udstyre børnene med værdifulde livsfærdigheder og viden.

1. Klarhed

Vi tror på ærlighed og gennemsigtighed i alt, hvad vi gør. Vi er klare omkring, hvor vores mad kommer fra, hvordan den er lavet, og hvad den indeholder.

2. Sundhed

Vi prioriterer sundhed i alle aspekter af vores arbejde. Vi tilstræber at servere mad, der er nærende for både krop og sind, og som fremmer en livslang sund livsstil samt at maden følger statens kostråd.

3. Uddannelse

Vi ser mad som en afgørende del af uddannelsen. Vi stræber efter at gøre maden til en læringsoplevelse, der kan hjælpe børnene med at forstå, hvor maden kommer fra, og hvordan den påvirker deres sundhed og verden omkring dem. Desuden at indlæring øges med maver mætte af sund mad.

4. Bæredygtighed

Vi tror på at tage vare på vores planet. Vi gør vores bedste for at minimere vores miljøpåvirkning gennem valget af økologiske ingredienser, minimal brug af engangsemballage og fokus på at minimere madspild.

5. Fællesskab

Vi tror på kraften i fællesskab. Vi mener, at mad er en fantastisk måde at skabe forbindelser mellem mennesker på, og vi arbejder for at skabe et inkluderende, indbydende miljø, hvor alle børn føler sig værdsatte og inkluderet.
da_DKDansk
Powered by TranslatePress