ØJN skolemad er skabt af Søren Ejlersen og Thomas Hess Nielsen, med det formål – at så mange skolebørn som muligt, skal nyde godt af et sundt, mættende, økologisk og bæredygtigt måltid skolemad HVER DAG.
ØJN skolemad er billig og let at implementere på skolen. I princippet skal der kun bruges køl, 1-2 ovne, 2 vaske og 1 opvaskemaskine samt en “Køkkenhelt” der arrangere maden.
Maden er 100% økologisk (med undtagelse af fiskeprodukterne) og min. 80% plantebaseret. Vi bruger ingen engangsemballage og der er meget lidt madspild.
Råvarerne er af højeste kvalitet. Alt frugt og grønt samt de plantebaserede måltidskomponenter, bliver leveret til skolen af Aarstiderne.com
Maden kommer ”semi færdigt” så en medarbejder (køkkenhelten) på skolen, på 3-4 timer dagligt, kan lune, hakke, snitte og arrangere det sidste samt vaske op og gøre klar til dagen efter.
Vi er allerede i fuld gang med indskolingen på en række skoler landet rundt – med stor succes. Konceptet virker også til 4. og 5. årgang. Vi er også i gang med at udvikle en skolebods-model, der vil sikre mad til de ældste elever.
Vi kan rådgive jer med at opgradere køkkenet. Har I allerede et køkken, er det godt. Ellers opgraderer vi det rum I har til rådighed, nemt og billigt. Vi laver mad i både SFO køkkener, små professionelle køkkener og mindre rum, som vi indretter til et lille anretter køkken.
Børnene spiser sammen. Oftest i klasserne i små grupper, med hver sin bordhelt. Det stimulerer ro, øger lighed, gør udvikling af madmod større og øger trivslen i klassen. Konceptet sikrer, at børnenes maver og hjerner fyldes op og slapper af. Alle måltider nydes med rigeligt vand.
Sammen med maden bliver der løbende lavet materiale, som I efter eget ønske kan anvende. Små film som beskriver elementer fra gastronomiens og råvarernes verden og gør de unge kloge på, hvordan en gulerod bliver til og hvor meget vand der er i agurker.
Få en dybere indsigt i Øjn skolemadsløsning ved at downloade vores PDF-dokument.
Her kan I læse om, hvordan vi kan tilbyde jeres skole, en sund, bæredygtig og økonomisk fordelagtig skolemadsløsning. Vi gennemgår priser samt alt det praktiske.
Thomas er stadig udviklingschef I Aarstiderne, hvor han allerede i 2003, var en af hjernerne bag verdens første måltidkasser.
Resten af tiden bruger han i Øjn hvor han er direktør. Og har ansvaret for al operationelt med gastronomien og hele supplychain.
Thomas har livslang erfaring i at bygge gastronomiske komponenter der kan skaleres med høj kvalitet.
Multiblæksprutte der har i sinde,- at dette kapitel kaldet Øjn – ingen læring uden næring,- kommer til at sætte en ny standart for et skolemadskoncept der betaler sig.
I årtier har han undret sig over, at et sådant koncept ikke fandtes. Så når ingen andre gør det,- så må Øjn jo se dagens lys.
Du kender Søren som Cofounder af Aarstiderne, Founder af Haver til Maver, CoFounder Planetary Impact Ventures, CoFounder BaneGaarden, CoFounder Fælleshaven.
Maria sørger for, at køkkenheltene får alle de varer de skal bruge, samt den daglige kommunikation.
Hun brænder for at gøre en positiv forskel i børns liv ved at give dem nærende måltider, der støtter deres sundhed og velvære.
Brandmanager og tone of voice.
Mette arbejder desuden med både Aarstiderne, og har oprindeligt skabt identiteten bag skolehaverne, Haver til Maver, Planetarys og BaneGaardens.
Sanne har tidligere været en del af Aarstiderne, hvor hun har været med til at udvikle måltidskasse-
universet. Hun har bl.a. skrevet 1000 vis af opskrifter, udviklet produkter til kasserne, og skrevet kogebøger
I øjn udvikler hun menuerne og de helt rigtige, smagfulde, sunde og børnevenlige retter, der gør en positiv
forskel i børnenes liv .
Som vores digitale projektleder, er Camilla den styrkende kraft bag vores online univers.
Hun kombinerer sin dybe passion for sund madlavning og sin kærlighed til friske, smagfulde grøntsager med en vision om at gøre sund mad tilgængelig og sjov for alle.
Årtiers arbejde med Aarstiderne, Haver til Maver, Fælleshaven og BaneGaarden har bragt ham dybt ind i formidling af jord, råvarer og gastronomi.
Rishi er ansvarlig for at udvikle hele dette sanselige univers der skal give børnene appetit, Køkkenfolk værktøjer og at få omverdenen til at forstå hvor essentielt det er at give børn adgang til sund, nærende bæredygtig mad.
I ØJN transformeres skolefrokosten til en trivselsunderstøttende læringsoplevelse, der går længere end bare at blive mæt. ØJN ser en fremtid, hvor alle børn i Danmark har adgang til sund, velsmagende og bæredygtig mad, der beriger deres skoleoplevelse, fremmer deres trivsel og inspirerer dem til sunde bæredygtige livsvaner.