Ingen læring uden næring

ØJN er et nyt, innovativt og anderledes skolemadskoncept, der går længere end blot at levere sund mad til skoler. Vi tror på, at ernæring og læring går hånd i hånd, og vi arbejder hårdt på at forvandle frokostpausen til en nærværende positiv læringsoplevelse. Vores mad er ikke bare sund og velsmagende, den er også en indgang til at forstå ernæring, bæredygtighed, og kulturel mangfoldighed.

Med en menu fyldt med økologi, samt et meget stærkt team af erfarne produktudviklere, sikrer vi at vores mad altid er af højeste kvalitet, bæredygtigt produceret og respektfuld overfor vores planet.

Vi følger de officielle kostråd, et plantebaseret fokus, med retter der indeholder indslag af lyst kød og fisk for at fremme en varieret og balanceret kost.

En essentiel del af vores koncept er at engagere eleverne og opbygge en madkultur, der fremmer fællesskab og inklusion. I ØJN spiser man sammen,- alle sammen.

Med vores ØJN-figur, der fungerer som en interaktiv fortæller, gør vi madoplevelsen mere levende og spændende for børnene. ØJN-figuren introducerer eleverne for forskellige madkulturer, madhistorier og værdier, som skaber nysgerrighed og begejstring.

Vores koncept blev skabt i lyset af et toårigt forskningsprojekt, Generation Sunde Børn, som er støttet af Novo Nordisk Fonden. Vi er stolte af at samarbejde med Aarstiderne.com om råvarer og måltidskomponenter samt med Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet om madpædagogik og ernæring. Vi tror på, at ØJN kan være en afgørende faktor i børns sundhed og trivsel i skolen og kan inspirere til livslange, sunde spisevaner.

Få en dybere indsigt i vores Øjn skolemadsløsning ved at downloade vores PDF-dokument. 

Her kan du læse om, hvordan vi tilbyder en bæredygtig, sund, og økonomisk fordelagtig skolemadsløsning. 

Klik her for at hente PDF’en

Hvem er vi?

Thomas Hess Nielsen

Cofounder & direktør

Thomas er stadig udviklingschef I Aarstiderne, hvor han allerede i 2003, var en af hjernerne bag verdens første måltidkasser.

Resten af tiden bruger han i Øjn hvor han er direktør. Og har ansvaret for al operationelt med gastronomien og hele supplychain.

Thomas har livslang erfaring i at bygge gastronomiske komponenter der kan skaleres med høj kvalitet.

Søren Ejlersen

Cofounder

Multiblæksprutte der har i sinde,- at dette kapitel kaldet Øjn – ingen læring uden næring,- kommer til at sætte en ny standart for et skolemadskoncept der betaler sig.

I årtier har han undret sig over, at et sådant koncept ikke fandtes. Så når ingen andre gør det,- så må Øjn jo se dagens lys.

Du kender Søren som Cofounder af Aarstiderne, Founder af Haver til Maver, CoFounder Planetary Impact Ventures, CoFounder BaneGaarden, CoFounder Fælleshaven.

Tine Meldgaard

Daglig leder

Tine står for at driften af sund skolemad og kommunikation er lige i øjet.

Som daglig leder er hun ansvarlig for at sikre, at alle vores processer kører smidigt og effektivt.

Hun brænder for at gøre en positiv forskel i børns liv ved at give dem nærende måltider, der støtter deres sundhed og velvære.

Mette Reichstein Ejlersen

Ansvar for alt du ser

Brandmanager og tone of voice.

Mette arbejder desuden med både Aarstiderne, og har oprindeligt skabt identiteten bag skolehaverne, Haver til Maver, Planetarys og BaneGaardens.

Sanne Holden Venlov

Gastronomisk udvikler

Sanne har tidligere været en del af Aarstiderne, hvor hun har været med til at udvikle måltidskasse-
universet. Hun har bl.a. skrevet 1000 vis af opskrifter, udviklet produkter til kasserne, og skrevet kogebøger
I øjn udvikler hun menuerne og de helt rigtige, smagfulde, sunde og børnevenlige retter, der gør en positiv
forskel i børnenes liv .

Anna Deelman

Kommunikation og digitale løsninger

Som vores digitale projektleder, er Anna den styrkende kraft bag vores online univers.

Hun kombinerer sin dybe passion for sund madlavning og sin kærlighed til friske, smagfulde grøntsager med en vision om at gøre sund mad tilgængelig og sjov for alle.

Rishi Sæther

Foto & film samt lydunivers nørd

Årtiers arbejde med Aarstiderne, Haver til Maver, Fælleshaven og BaneGaarden har bragt ham dybt ind i formidling af jord, råvarer og gastronomi.

Rishi er ansvarlig for at udvikle hele dette sanselige univers der skal give børnene appetit, Køkkenfolk værktøjer og at få omverdenen til at forstå hvor essentielt det er at give børn adgang til sund, nærende bæredygtig mad.

Vision

I ØJN transformeres skolefrokosten til en trivselsunderstøttende læringsoplevelse, der går længere end bare at blive mæt. ØJN ser en fremtid, hvor alle børn i Danmark har adgang til sund, velsmagende og bæredygtig mad, der beriger deres skoleoplevelse, fremmer deres trivsel og inspirerer dem til sunde bæredygtige livsvaner.

Vores mission er at levere høj kvalitet, næringsrig og bæredygtig mad til skoler i hele Danmark. Vi ønsker at gøre skolemadsoplevelsen til en interaktiv og engagerende proces, der fremmer læring, sundhed og socialt samvær. Ved at integrere ernæringsundervisning, kulturel mangfoldighed og bæredygtighedsundervisning i vores madoplevelse, stræber vi efter at udstyre børnene med værdifulde livsfærdigheder og viden.

1. Klarhed

Vi tror på ærlighed og gennemsigtighed i alt, hvad vi gør. Vi er klare omkring, hvor vores mad kommer fra, hvordan den er lavet, og hvad den indeholder.

2. Sundhed

Vi prioriterer sundhed i alle aspekter af vores arbejde. Vi tilstræber at servere mad, der er nærende for både krop og sind, og som fremmer en livslang sund livsstil samt at maden følger statens kostråd.

3. Uddannelse

Vi ser mad som en afgørende del af uddannelsen. Vi stræber efter at gøre maden til en læringsoplevelse, der kan hjælpe børnene med at forstå, hvor maden kommer fra, og hvordan den påvirker deres sundhed og verden omkring dem. Desuden at indlæring øges med maver mætte af sund mad.

4. Bæredygtighed

Vi tror på at tage vare på vores planet. Vi gør vores bedste for at minimere vores miljøpåvirkning gennem valget af økologiske ingredienser, minimal brug af engangsemballage og fokus på at minimere madspild.

5. Fællesskab

Vi tror på kraften i fællesskab. Vi mener, at mad er en fantastisk måde at skabe forbindelser mellem mennesker på, og vi arbejder for at skabe et inkluderende, indbydende miljø, hvor alle børn føler sig værdsatte og inkluderet.
da_DKDansk
Powered by TranslatePress